Korilusretk ja metsatoit “Põdrakanepi festival”

Korilusmatkal tutvustame Eestis üldiselt tuntud, aga söögiks vähekasutatavaid taimi nagu põdrakanep, tõlkjas (Rakvere raibe), angervaks, nõges, võilill, toomingas, lodjapuu, jne. Seni metsarestorani pigem ekslusiivses menüüs kastutatav toore sobib kenasti tulevikutoiduks, millel on põhimõtteliselt piiramatu resurss, null jalajälg ja millega saaks osavalt asendada mitmeid pikka tootmisahelat nõudvaid saadusi.
Peale matka suundume metsarestosse ja tutvustame nende taimede tervistavatest ja raviomadusdest, arutame koriluse üle, naudime kooskokkamist ja Ellery poolt valmistatud võrratut metsatoidu menüüd.
Metsatoidu töötuba aitavad läbi viia taimetark Mercedes Merimaa, loodusterapeut Kristina Pashkevicius, Udmurdi maaema Antonina Zhuravleva.
Metsaresto menüü:
* Vahtraõie limonaad/ metsa glögi
* Värske herne ja umbrohu supp
* Grillitud metssiga, vürtsikas põdrakanepi wok, lõkkekartul karualaugu aioliga
* Pihlakapunga pannacota, marjakaste, piiniapähklite ja jänesekapsaga
* Kimbutee/ Toomingaõie gin
Oodatud on kõik korilus-, metsatoidu ja Eesti loodust väärtustavad huvilised.
Osalemiseks palume registreerida siin – https://forms.gle/76zARWzX9E2CUW4t6