Eestisisene LEADER koostööprojekt „Põhja-Eesti paepealsed maitsed”

Periood: 10.01.2025 – 31.10.2027

Projekti partnerid:

MTÜ Ida-Harju Koostöökoda, MTÜ Arenduskoda, MTÜ Partnerid, MTÜ Paik

Projekti eesmärk:

Põhja-Eesti toiduvõrgustik on sidus, arenev, atraktiivne ja nähtav nii toidu kui turismi sihtkohana.

Projekti tegevused:

  • Avatud triiphoonete päevade läbiviimine 2025-2027;
  • Õppepäevade korraldamine PEKT märgisekandjatele;
  • Õppereis Lätti;
  • Õppereis Eestis;
  • Toidupäevad kohalikes koolides;
  • Piirkonna kokkade inspiratsioonireis;
  • Töötuba kokkadele;
  • Restoranide nädala läbiviimine 2025 ja 2026;
  • Tootearendustegevus – piirkonna näksid;
  • Messidel ja laatadel osalemine;
  • Trükised;
  • Toiduteemaliste töötubade korraldamine.

Projekti sihtrühmad:

  • Põhja-Eesti märgisekandjad: senised  (90) ja potentsiaalselt uued – kuni 10 ettevõtet, organisatsiooni, kes tegutsevad taotlejate piirkonnas ja väärtustavad kohalikku toitu;
  • Koolide, lasteaedade kokad, toitlustusjuhid;
  • Piirkonna turismiasjalised – ettevõtted, organisatsioonid, Lahemaa Turismiühing (hetkel liikmeid 82);
  • Piirkonna kogukonnad (külaseltsid, MTÜd).

Projekti eelarve:

  • Kogu osalejate eelarve 250 333€
  • IHKK osalus 35 000€, sellest toetus 31 500€