Tatraleiva töötuba

Kauaoodatud toortatraleiva õpituba Arukülas VildiVillas,  neljapäeva õhtul 15. septembril 2022, algusega kell 17.00

Kestvus: 3 tundi (kell 17.00-20.00). Kogunemine alates kell 16.30

Osaluspanus: 10 eurot.

Osalemiseks saada e-kiri: anneli@idaharju.ee. Saadame kinnitusena ettemaksu arve kogu summa peale.

Kohti on piiratud arv. Kohad täituvad väga kiiresti! Registreerida saab kuni 26.august 2022 või kuni kohti jätkub.

Sellel ilusal suvelõpu õhtul armsas Vildivilla kohvikus, Arukülas tuleme kokku, et õppida vahvas ja praktilises õpitoas selgeks, kuidas juuretisega tatraleiba küpsetada. Õpitoas saad tööriista kogu eluks, mille abil mugavalt, maitsvalt ja sujuvalt oma ellu tervist toetav gluteenivaba toitumine tuua ning toiduallergiaid vältida. Toortatar on vaimustav vili, mis sisaldab palju väärtuslikke mineraalaineid ja fütotoitaineid, ravib ja väestab. Tatrataim ei talu taimemürke ega väetisi, kasvades puhtalt ja kemikaalide vabalt. Tatrajahust saab küpsetada gluteenist, pärmist, üleliigsest suhkrust, lisaainetest prii imelise leiva, mis teeb su kõhule suure pai.

Tatraleiva fännide muljeid:

„Ma ei oleks arvanud, et tatrast saab teha nii kohevat ja maitsvat leiba!“ „Leib oli super- maitsev… kogu pere kiitis/ahhetas/ohhetas, et kuidas on võimalik nii head leiba toortatrajahust saada…“ „Ma vist ootasin mingit teistsugust maitset – midagi karaskilaadset, aga see on ikkagi leib, mitte karask.“ “Kui esimest korda tatraleiba kodus tegin, siis sõime perega lõunasöögiks tervelt 3 pätsi korraga ära. Nii hea oli!..”

Juuretisega tatraleiba on lihtne ja nauditav kodus valmistada – see on oskus kogu eluks, mis sinu keha toetab ning kõiki sööjaid rõõmustab! Liisa tatraleiva õpitoad on mõnusad ja heatujulised, saad ka maitsvat tatraleiba maitsta. Kahetunnise kiire õpitoa jooksul teeme otsekui võluväel koos läbi kõik etapid, mis vaja juuretisega tatra vormileiva küpsetamiseks nõnda, et igaüks oskab pärast kodus seda hõrku leiba ise järgi teha. Õpitoa käigus valmib värske tatraleib. Saad teada, milline on õnnestunud tatraleiva struktuur ning oskad vältida enamlevinud vigu. Lisaks õpetustele ja nippidele, kõnelen veidi ka eestlaste leivaküpsetamise tavadest. Räägime ka pätsileivast, krõbeleivast ja paljustki veel! Iga osaleja saab õpitoast koju kaasa lisaks uuele oskusele ka väljatrükitud põhjaliku leiva tegemise õpetuse + mitme teise toortatra toidu retseptid. Kohapeal on võimalik osta: – toortatra jahust leivajuuretist, mis ei sisalda kaseiini, laktoosi, muna, pärmi, valget suhkrut ega gluteeni sisaldavaid jahusid ning toortatrajahu.

Õpetaja tutvustus ja kontaktid: Leivaõpetaja Liisa Kaasik on armastatud koolitaja, kelle juhendamisel küpsetavad tänaseks kodust tatraleiba sajad eestlased nii Eestis kui välisriikides. Ta on algatanud menuka Facebook’i grupi „Tatraleib ja teisi toortatra toite“ tuues kokku toreda tatraleiva küpsetajate ja toortatra fännide kogukonna.

Osalejate tagasiside: Piia Päid: Soovitan südamest kõigile, see on väga vahva koolitus imearmsa inimese poolt, mis tuleb südamest. Peale väsitavat tööpäeva oli see energiat andev ja tiivustav. Koolitus annab tunde “Kõik saavad hakkama”. Isegi kui sa ei ole küpsetaja siis võid kindel olla, tatraleiva küpsetamisest saab sinu elu osa ja tatraleivast sinu sõber! Kadri Möller: Mina ka soovitan. Enne koolitust olin ka proovinud tatraleiba teha, aga no ei tulnud välja. Ma ei teagi, mis nõks see puudu oli, aga pärast koolitust tuleb leib alati välja! „Väga põhjalik leivateo tutvustus algusest lõpuni pisidetailideni!“ „Koolitaja väga meeldis – rahulik ja armas!“ „Õpetajale 5+ teadmiste, esinemisoskuste ja särasilmsuse eest!

 

Töötuba viiakse ellu Leader koostööprojekti  “Põhja-Eesti kohalik Toit tuntuks” vahenditest.