Koostööprojekti näol on tegemist mitme tegevusgrupi ühise kokkuleppega arendada Põhja-Eesti toiduga seotud tegevusi ja võrgustikku, kuhu on kaasatud ka piirkonna märgisekandjad ja ettevõtjad.
Konkreetsetest tegevustest on kavas:
- Toitu sh. jooke tutvustavad konkursid ja töötoad, mille eesmärk on tutvustada ja tunnustada meie piirkondade ettevõtjate tooteid.
- Põhja-Eesti kohaliku Toidu märgise võrgustiku arendus.
- Põhja-Eesti toidu märgise ja kultuuripärandi tutvustamine.
- Kohaliku toidu kasvatamise ja tarbimise propageerimine.
- Kohaliku toiduga seotud koostöö edendamine toitlustusasutuste vahel, infomaterjalide ja kokaraamatu koostamine, projekti juhtimine.
- Triiphoonetega seotud seminari ja päeva korraldamine.
- Toiduga seotud messidel ja seminaridel osalemise korraldamine.
Ootame liituma meie kohaliku toidu võrgustikuga ning soovi korral saab taodelda ka märgist.
Ida-Harju Koostöökoja piirkonna Põhja-Eesti kohalik toit märgisekandjad: Habaja Viinavabrik, Vildi Villa, Võtikmetsa Hobikoda, Anija Mõisa kohvik Inn Amorata, Natural Chaga Oü, Laastu Mesi Oü, Mardikate Oü -meetooted, Hindreku Talu mesila – Gonos OÜ, Ravila Mõis OÜ
Tutvu viimaste uudiste ja toimuvate sündmustega Põhja-Eesti kohalik Toit koduleheküljel
2021 aastal on Põhja-Eesti kohalik toit tuntuks Eesti Toit kahvlihoidja. Meeleolukas kahvli üleandmine toimus mai lõpus Oandul.