Galerii: suur toidutuur Põhja-Eesti kohaliku toidu piirkonnas

Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustikku külastas juuni lõpus grupp ajakirjanikke ja toidublogijaid, kellega koos käidi külas märgisekandjatel, anti üle uued toidumärgised ja arutati võrgustiku tegemisi.

Tutvustusreis algas hommikukohviga Anija mõisas (pildil), kus prooviti ka perenaise Ülle kuulsaid kiluvõileibu. Edasi suunduti Valgejõe Veinivillasse, kus tehti lähemat tutvust kohalikke marju-puuvilju väärindava pereettevõttega. Samas tutvustas Gregor Alaküla ka Põhja-Eesti parima joogi konkurssi, kuhu saab oma jooke esitada alates 1. augustist 2018.

Lõunat söödi Kuusiku Loodustalus, edasi suunduti Kaarli Tallu ja Väike-Maarja Taluturule. Turul olid kohal ka teised märgisekandjad ja sai uudistada kohaliku toidu müügiletti märgisekandjate toodanguga.

Kulina mõisas ja veskis tehti külastustuur ning anti märgised uutele märgisekandjatele: Kulina mõisale, Halliktoa talule (Green Altee), Taali Mesilale ja Arkna Karjatalule.

Õhtu lõppes Sagadi mõisas “Mets toidab” programmiga metsamuuseumis ja kohaliku toidu õhtusöögiga restoranis.

Vaata kogu galeriid: Galerii
Fotode autor: Tanel Meos

Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustiku idee on toetada väikeettevõtjate koostööd, eristuda turul kvaliteeti toetava ühismärgisega ning aidata kaasa piirkonna maine kujundamisele läbi kohaliku toidu väärtustamise. Võrgustiku tegevusi toetab Euroopa Liidu maamajanduse mitmekesistamise ja maaelu arendamise projektitoetuste programm LEADER.

Postitatud Uudised