Toidutootjate ja -huviliste inspiratsiooniväljasõit Ida-Harju piirkonda – GRUPP TÄIS

Inspiratsiooniväljasõit “Kogemused Ida-Harjust – kuidas toit meie lauale jõuab” 19. märts 2018

Osalema on oodatud: Harjumaa LEADER tegevusgruppide tegevusgruppide kohalikust toidust huvitatud inimesed.

Inspiratsiooniväljasõidu eesmärgiks: on kogemuste vahetamine ja inspireerimine: külastatakse erinevaid objekte, sh Leader toetust saanud ettevõtmisi. Kohtume aktiivsete ja ettevõtlike inimestega. Väljasõidul pöörame tähelepanu LEADER tegevusgruppide vahelise sünergia tekitamisele. Väljasõidu märksõnad on inspireerimine, sünergia, kogemuste ja oskusteabe vahetamine, kolme sektori koostöö süvendamise võimalused ja loomulikult kontaktide loomine.

PÄEVAKAVA

10.00 Anija mõis

Tutvume Anija mõisakohwikuga InnAmorata. Kohwikuemand Ülle tutvustab oma kohviku saamise lugu. Kohvik on muuhulgas ka Põhja-Eesti kohaliku toidu märgise omanik. Degusteerime kohaliku toidu märgise väärilisi suupisteid ning arutleme kohaliku toidu teemal.

11.10 Raasiku Õlletehas

Õllekultuur on Eestis alati au sees olnud, sestap lähme ja piilume, kuidas õlletootmine tänapäeval välja näeb. Külastame kohalikku pruulikoda ning vaatame, kuidas valmib elav õlu. Raasiku Õlletehas on ellu viimas ka Leader projekti, millega plaanitakse suurendada tootmisvõimsust ning turule tulla uute toodetega.

12.30 Kuke Talu

Edukas turismiettevõtte, mis on korduvalt ära mainitud pulmad.ee konkursil kui üks vahva ja tunnustust vääriv koht oma elu tähtsaima päeva korraldamiseks. Kuid mitte ainult… Lisaks turismitalu poolele on välja arendatud ka Põhjala Cateringi kaubamärk, mis paneb rõhku just kohalikule toorainele ning kvaliteedile. Külastame ettevõtte köögipoolt, kuulame ettevõtte saamislugu ning räägime kohalikust toidust. Kohapeal ka lõuna heast ja kvaliteetsest kohalikust toorainest.

14.10 Oru Farm

Kohaliku toidu juures on oluline roll ka maitsetaimedel. Oru Farm on käivitanud eduka kaubamärgi Hansa Herbs ning jõudnud oma toodetega ka suurematesse kaubakettidesse. Läheme ja uurime, kuidas neil see õnnestunud on.

15.00 TAKKK – Tammiku Kaasaegse Kunsti Keskus

Toit + kultuur = toidukultuur. Väike kõrvalepõige toidu juurest kultuuri juurde. Uurime, kuidas kohalik kultuur ja kohalik toit omavahel seostuvad. Selleks, et mõte paremini liiguks, teeme kohapeal ka väikese kohaliku kultuuriteemalise õpitoa. Lõpuks toimub reisi kokkuvõttev arutelu.

16.30 Reisi lõpp

Suundume uute kogemuste, tutvuste ning inspiratsiooniannuse võrra rikkamatena kodu poole ning hakkame plaanima uusi põnevaid ettevõtmisi.

Registreerumine: https://goo.gl/forms/vKjPngVEBcqixClM2

Registreeru hiljemalt 15.03.2018 tööpäeva lõpuks (pigem ikka varem, siis on kindel värk)!

Ja nii nagu projektitaotluste puhul – hilinenud registreerumistaotlusi menetleme järgmisel aastal. Seega pane ennast ikka kohe ja õigeaegselt kirja.

Registreerunud osalejatele on osalemine tasuta!

Lisainfo: info@idaharju.ee või +372 56 945 872

Õppereis toimub koostööprojekti „Harju LEADER tegevusgruppide ühistegevused”​ raames, mille tegevusi kaasrahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi LEADER meetmest.

Korraldavad: Ida-Harju Koostöökoda (IHKK); Lääne-Harju Koostöökogu (LHKK); Nelja Valla Kogu (4VK); Põhja-Harju Koostöökogu (PHKK)

märts 2024
ETKNRLP
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« veebr.   apr. »

Uudiste arhiiv/News Archive