Kodukokkade jõulutoitude retseptikonkurss, tähtaeg 1.12.21

Leiuta ja valmista Põhja-Eestis kasvanud või valmistatud toorainest jõulutoit, jäädvusta protsess, pane retsept ja lugu kirja ning saada konkursile – osalejaid ootab võimalus näha oma retsepti valmivas kokaraamatus ja võtta osa kokakunsti töötoast.

Kätte on jõudnud jõuluootuse aeg! November on igati sobilik koos pere ja sõpradega otsida ja leiutada põnevaid retsepte jõuluajaks! Inspiratsiooni saab otsida oma vanaemadelt-vanaisadelt või arutleda hoopis lastega toitude ja maitsete üle, mida jõuluajal oodatakse. Toit võib olla nii soolane kui magus, külm või soe.

Kandideerima sobivad kõik suure armastuse ja pühendumusega valmistatud toidud, milles on:

  • Kasutatud Põhja-Eestis kasvatatud toorainet, kindlasti tasub tooraine osas võtta ühendust meie märgisekandajtega
  • Põhja-Eesti toidukultuuri pärandit
  • Tervislikkust
  • Fantaasialendu ja loomingut

Tingimused: tähtajaks oma retsepti, valmistamisõpetuse, toidu loo ja fotode või video esitamine, täpsema info leiad meie ankeedist!

Tööde esitamise tähtaeg on 1. detsember 2021. Kõik, kes saadavad tingimustele vastava konkursitöö, saavad tasuta osaleda 2022. aasta alguses toimuvas kokakunsti töötoas Anija mõisas, parimad retseptid avaldatakse Põhja-Eesti toiduraamatus. Kõik esitatud retseptid koondatakse elektrooniliseks retseptikogumikuks.

Kõik retseptid vaatab üle ja kommenteerib oma meeskonnaga Anija Mõisakohwiku kokk Ülle Niinemets. Lisainfo Sille Noor, sille@idaharju.ee, tel. 56945872

Konkurss toimub Põhja-Eesti maitsete aasta raames, lisaks toetab meie toiduvõrgustiku tegemisi Euroopa Leader programm.